skip to Main Content

Gezocht: Bijlmer Pioniers

Onlangs werd een ode gebracht aan enkele mensen die van onschatbare waarde zijn gebleken voor de bloei van de wijk. Help mee om de lijst met Bijlmer Pioniers compleet te maken!

ZUIDOOST – Graziëlla Hunsel Rivero miste tijdens de viering van het vijftigjarig jubileum een aantal mensen die zich vanaf het begin hebben ingezet voor een mooiere Bijlmer. ,,Het is belangrijk om te weten wie de fakkeldragers binnen onze gemeenschap zijn of zijn geweest. Hierdoor zullen wij meer waardering krijgen voor onze eigen inzet in het stadsdeel.” De zangeres besloot de Bijlmerpioniers te eren tijdens Bijlmer Grooves, het muziekevent van haar eigen platenlabel ZOGrace Records op 24 november in jongerencentrum NoLimit. Samen met de stadsdeelvoorzitter prees Rivero de inzet van Bijlmerpioniers, als Jetty de Vries (Theater Bijlmer Gans & Theater Krater), Toos van der Linden (buurthuis de bonte Kraai) en meneer Li (Toko Kai Hing, de oudste winkel van de Bijlmer).

Facebook
Inmiddels staan hun namen op de Facebookpagina Bijlmer Pioniers. Rivero wil de lijst aanvullen met namen van bewoners die jaren geleden een (sociaal) project zijn begonnen dat de Bijlmergeschiedenis heeft beïnvloed. Ken je zo iemand? Stuur een berichtje naar de Facebookpagina!

[BIJSCHRIFT]

Het buurthuis van Bijlmer Pionier Toos van der Linden in 1990. De Bonte Kraai bestaat nog steeds.

 

[CREDIT]

Beeld: Martin Alberts/Stadsarchief Amsterdam

 

Of
[BIJSCHRIFT]

Bijlmer Pioniers op een rij

Eventueel uitsnede

[BIJSCHRIFT]

Deel Bijlmer Pioniers op podium

 

Back To Top
Zoeken