skip to Main Content

Bijlmer schittert in magazine Wallpaper  

De Bijlmer is van een no-go area veranderd in een place to be. In de nieuwste editie van Wallpaper komt deze metamorfose tot leven.

ZUIDOOST – Nadat journaliste Ellen Himmelfarb onlangs voor de Britse krant The Independent een lovend artikel over de Bijlmer schreef, heeft ze datzelfde gedaan voor een blad met meer glamour: lifestylemagazine Wallpaper, een internationale autoriteit op het gebied van design en stijl. Ook hier vertelt ze hoe de wijk in de loop der jaren is verbeterd. Ze duikt in de geschiedenis en vertelt hoe het gebied veranderde van woonwijk voor de middenklasse tot speelveld voor heroïneverslaafden. Daarnaast beschrijft ze hoe de Bijlmerramp een serie bouwkundige vernieuwingen in gang heeft gezet, waardoor het gebied veranderde van ‘banlieu tot beaulieu’, vrij vertaald: van achterbuurt tot place to be.

Iconen

De journalist interviewt ‘Bijlmer Believers’, onder wie Sarriel Taus, de ondernemer die van een ‘no-go place’ – een oude parkeergarage – een hotspot maakt: The World of Food. Ze ontdekt de ‘creative identityvan de Bijlmer aan de hand van plekken als Club Jack en café Oma Ietje en schrijft over de iconische architectuur in dit stadsdeel, zoals de bovengrondse metrolijn die de wijk met Amsterdam CS verbindt en het door de architecten van Mecanoo ontworpen Nelson Mandelapark. Door fraaie foto’s bij het stuk, komt haar lofzang op de Bijlmer nog krachtiger over.

[BIJSCHRIFT]

World of Food, een van de hotspots uit het artikel van Wallpaper

[BOL]

Wallpaper:
De ‘creative identityvan de Bijlmer vind je bij plekken als Club Jack en café Oma Ietje

Back To Top
Zoeken