skip to Main Content

Steun Wijk van de Toekomst!

Wijk van de Toekomst wordt een buurt als geen ander. Vanaf maart gaan Kinderen uit de E/G-buurt aan de slag om ervoor te zorgen dat dit de wijk wordt waar zij van dromen.

ZUIDOOST – Natuur voor Kinderen (NvK) en de gemeente Amsterdam starten van maart tot december 2019 een pilot om kinderen uit de E/G-buurt bij hun wijk te betrekken. Ze mogen helpen bij het ontwerpen van de openbare ruimte in hun omgeving en krijgen een rol in de uitvoering van het ontwerp. Op die manier moet Bijlmer Oost een Wijk van de Toekomst worden. Er wordt nog gezocht naar extra sponsoring, bijvoorbeeld voor een excursie naar een moderne wijk in wording of een middag materialen uitproberen voor een nieuwe speeltuin. Het project is bedoeld om kinderen een stem te geven in hun eigen buurt. Zo ervaren ze dat er naar hen wordt geluisterd en dat ze invloed kunnen uitoefenen op hoe de buurt eruit komt te zien. De eerste activiteiten bestaan uit het maken van een speelbos en het realiseren van eetbaar groen. Ook wordt gekeken hoe bestaande sportmogelijkheden kunnen worden ‘opgeleukt’.

Moestuin

Samen met de ontwerper van de openbare ruimte maken de kinderen plannen. NvK begeleidt de kinderen samen met andere partijen uit de buurt. De gemeente neemt de plannen in behandeling. Net als bij volwassenen duurt het een tijd voordat de gemeente hierop antwoordt. Inet Dunnewind: ,,In deze periode willen wij de kinderen betrokken houden bij het proces en contact blijven houden. Daarom organiseren we wekelijks een activiteit, zoals een workshop, excursie of buitenactiviteit. Extra sponsoring is heel welkom.” Dunnewind is oprichter van NvK, een organisatie die kinderen stimuleert om de natuur op te zoeken. Zij is de kartrekker van Moestuin Evergreen in Zuidoost. Afgelopen zomer kregen kinderen er workshops ‘buiten koken’.

Een bijdrage leveren? Meer info?Mail Inet Dunnewind via info@natuurvoorkinderen.

Back To Top
Zoeken