skip to Main Content

Je nieuwe Amsterdamse vriend

Je Nieuwe Amsterdamse Vriend

In Zuidoost ligt de kunst op straat, zoals in de H-buurt. Wie benieuwd is naar de achtergrond van deze muurschilderingen, zou een tour van Alltournative kunnen overwegen.

ZUIDOOST – Het is alsof de muurschilderingen op de flats in de H-buurt er altijd zijn geweest, maar dat is natuurlijk niet zo. Om het verhaal achter deze kunstwerken te verspreiden, besloot Alltournative samen te werken met R.U.A. (Reflexo on Urban Art), de organisatie achter de muurkunst. Het resultaat is een rondleiding van twee uur waarbij een gids met deelnemers langs de schilderingen in de H-buurt wandelt en vertelt over het ontstaan van het kunstproject. Uit recente foto’s die deelnemers op de Instagram-account van Alltournative plaatsten, blijkt dat de tour in trek is bij toeristen wereldwijd. R.U.A. omvat Nederlandse en Braziliaanse kunstenaars. De kunstwerken in de H-buurt zijn voornamelijk gemaakt door Braziliaanse kunstenaars, die de ervaring gebruikten die ze opdeden in de sloppenwijken van hun land.

Gebaande paden

Alltournative profileert zich als een ‘Amsterdamse vriend’ van toeristen. De gidsen van deze organisatie wandelen of fietsten met hen buiten het gebaande pad en leiden hen onder meer naar galeries, shops en ‘gebieden waar Amsterdammers amper komen’.

Back To Top
×Close search
Zoeken