skip to Main Content

Staedion realiseert bewonerswens

Lia Spaans (m.), Een Van De Drie Prijswinnaars Met Willem Krzeszewski En Saar Spanjaard Van Staedion.

De vierde editie van de prijsvraag ‘Mijn Thuis’ van woningcorporatie Staedion was een succes. Bewoners kwamen met bijna vijftig ideeën om hun wooncomplex of woonomgeving nog mooier te maken.

DEN HAAG – Onlangs werden drie hoofdprijswinnaars van de prijsvraag ‘Mijn Thuis’ van woningcorporatie Staedion persoonlijk verrast door bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski en directeur Woonservice Saar Spanjaard. Bewoners kwamen met bijna vijftig ideeën om hun wooncomplex of woonomgeving nog mooier te maken en zeventien ideeën worden daadwerkelijk gerealiseerd. Ludwig Soerowirjo diende een idee in om de keuken van de gemeenschappelijke ruimte van woongemeenschap Bangun Trisno in de Retiefstraat te vernieuwen. Hans en Hennie Steenwijk krijgen een muurschildering op een blinde muur in de binnentuin van wooncomplex Christiaanhof in de Christiaan de Wetstraat en Lia Spaans krijgt een advies over planten en het onderhoud van de tuin van de woongemeenschap aan de Mgr. Nolenslaan. Behalve het advies krijgen ze ook planten om de tuin verder op te fleuren.

Meer kleur
Lia liet weten: ,,Met drie andere dames vorm ik de tuincommissie voor onze binnentuin. Als tuincommissie kunnen we best veel zelf, maar voor het grovere werk hebben we gelukkig Weverling Groenvoorziening. Zij hebben al gras ingezaaid en een nieuwe indeling gemaakt. Nu wilden we graag wat meer kleur en bloeiende planten in de tuin, die we zelf kunnen bijhouden. En die krijgen we, dus we zijn erg blij met de prijs!” De prijswinnaars gaan samen met andere bewoners en Staedion aan de slag om de ideeën uit te voeren. De projecten worden bekostigd met het gewonnen prijzengeld. Alle plannen worden in 2021 gerealiseerd.

(Foto: Frank van der Burg)
Back To Top
Zoeken