skip to Main Content

Facelift voor gevels Betje Wolffstraat

Enthousiaste Ondernemers Voor De Vernieuwde Gevel Van Bagci Telecom.

De gevels van een aantal winkels en woningen aan de Betje Wolffstraat zijn gerenoveerd. Deze werkzaamheden vormen de start van het opknappen van het winkelgebied Betje Wolffstraat.

DEN HAAG – De Betje Wolffstraat, het kloppende winkelhart van Moerwijk, staat er voor de komende jaren weer mooi bij. De winkelpuien en woningbalkons zijn al opnieuw vormgegeven en de luifels van de winkels krijgen nog een eigentijdse en moderne uitstraling. Een goede staat van het gebouw is belangrijk voor zowel bewoners als winkeliers. Mevrouw Roet, eigenaar van winkel ’t Knorretje, is blij met de opknapbeurt: ,,De mooie gevels zien er veelbelovend uit. Wij verhuizen nu naar de overkant van de straat, omdat onze winkelruimte wordt aangepakt.’ Ook andere ondernemers, zoals van Bagci Telecom, reageren enthousiast: ‘Het ziet er mooi uit en daar zijn wij blij mee.” De winkels en de woningen in de Betje Wolffstraat 142 t/m 212 en de Rhijnvis Feithlaan 48 t/m 52 hebben een make-over gehad. Staedion maakt nu plannen voor de sloop en nieuwbouw van het blok Betje Wolffstraat 167 – 275. De woningen en winkels in dit gedeelte zijn eind dit jaar gereed voor sloop. In de eerste helft van 2021 start de nieuwbouw van woningen en winkelruimten. De woningen en winkels, met onder meer een nieuwe supermarkt, worden naar verwachting in 2023 opgeleverd. Om een aantal winkeliers in de periode tussen sloop en nieuwbouw te kunnen huisvesten, realiseert Staedion momenteel tijdelijke winkelruimten.


Sociale ontmoetingsplaats

Patty Schoenmaker van Staedion is enthousiast: ,,Het winkelgebied wordt in de toekomst nog meer een sociale ontmoetingsplaats in het centrum van Moerwijk. Dit is straks te zien aan het winkelaanbod en aan de inrichting van de openbare ruimte door de gemeente.”

(Foto: Frank van der Burg)
Back To Top
Zoeken