skip to Main Content

Speeltuintje Erasmuspark vernieuwd

Op initiatief van omwonenden krijgt het speeltuintje in het Erasmuspark een make-over. Eén ding staat vast: de zandbak blijft.

WEST – Een glijbaan, een draaimolen en een zandbak. Peuters en kleuters kunnen prima uit de voeten in het speeltuintje bij paviljoen Terrasmus in het Erasmuspark. Maar de speel;tuin was verre vasn perfect. Zo leverde de draaimolen menige gebroken arm op omdat kinderen er vanaf vielen. De speeltoestellen waren eigenlijk wel aan vervanging toe. Een waterspeeltoestel is buiten gebruik gesteld en andere toestellen zijn inmiddels weggehaald. Stadsdeel West gaat voor €35.000 de speeltoestellen vervangen voor houten exemplaren. Vorig jaar diende een bewoonster een plan in voor een nieuwe speeltuin: ,,En dan graag eentje die ook geschikt is voor oudere kinderen.” Dat laatste gaat niet gebeuren, aldus bestuurder Jeroen van Berkel. Hij vindt het niet wenselijk om de leeftijdscategorie te verruimen. Maar geld om het speeltuintje op te knappen, komt er dus wel.

Niet veranderen

De initiatiefnemers en andere belangstellenden krijgen twee varianten voorgelegd waar ze uit kunnen kiezen. De plattegrond van de speeltuin gaat niet veranderen. Zo blijft de grote zandbak in het park staan. Oudere kinderen die willen spelen, kunnen terecht in het naburige Wachterliedplantsoen, of op het grote middenveld in het park. Het opknappen van de speeltuin moet binnen een halfjaar klaar zijn.

Back To Top
Zoeken