skip to Main Content

Doe-het-zelf groenonderhoud in Spaarndammerbuurt

Doe-het-zelf Groenonderhoud In Spaarndammerbuurt

Geen tuin? Maar wel groene vingers? Geen nood! Bewoners kunnen straks ook in de Spaarndammerbuurt een stukje openbaar groen beheren.

WEST – Bewoners van het Spaarndammerplantsoen mogen een groenstrook die daar wordt aangelegd zelf beheren. Het stuk grond van 25 bij 2 meter hoort bij een ontwerp dat buurtbewoners hebben gemaakt van de openbare ruimte. In het hart van de Spaarndammerbuurt, op het terrein van de voormalige Spaarndammerschool, komt de Verbinding’, een wijk met stadswoningen, huurappartementen, deelauto’s en een parkeergarage. In het hart van het plan komt een prachtig groene binnentuin. Wie wil meedoen aan het onderhoud van deze groenstrook, kan zich opgeven. Er volgt daarna een informatiebijeenkomst bij het Stadsdeel, waar de regels worden besproken. Maar let op: wanneer er te weinig aanmeldingen zijn, is zelfbeheer niet mogelijk.

Grond en planten

Zelfbeheer houdt in dat bewoners zelf planten, zwerfaval verwijderen en onkruid wieden. Bij de Laan van Spartaan heeft een groep bewoners nu al een stuk groen in zelfbeheer. Daarvoor stelde de gemeente de grond en ook planten beschikbaar. Wie zin heeft om te zorgen voor de groenstrook in de Spaarndammerbuurt, kan zich aanmelden bij Linda Fransen van de gemeente (l.fransen@amsterdam.nl)

Back To Top
×Close search
Zoeken