skip to Main Content

Show van de coolste moeder van Zuidoost

Bijlmer-bewoonster Jetty Mathurin (67) is nog steeds niet te stoppen. Zo staat ze op 12 mei met haar dochters op het podium met Ma!, een show om alle moeders in het zonnetje te zetten.

ZUIDOOST – Jetty Mathurin is van huis uit onderwijzeres en logopediste, maar stapte over naar de theater- en televisiewereld. Haar televisiewerk (Vrouwenvleugel) werd in 1994 bekroond met de Gouden Televizierring, inmiddels heeft ze diverse theatervoorstellingen gegeven. Op 12 mei gaat dat weer gebeuren, in Stadsschouwburg Utrecht. Ze zet dan samen met dochters Glynis en Nicole Terborg, cabaretiers Jeffrey Spalburg en Aries Sporkslede en soulzanger Steffen Morrison alle moeders in het zonnetje met Ma! Deze show vol verhalen is onderdeel van een Moederdag-evenement met onder meer dansworkshops en de talkshow Soulmama. Het evenement is van 13.00 tot 18.00 uur. Tickets voor volwassenen zijn €22,50 per stuk en te bestellen via stadsschouwburg-utrecht.nl. Op 12 mei wordt ook Kinship gelanceerd, de webserie van Mathurin en haar dochters. Via deze serie krijg je een kijkje in het ‘moeder-leven’ van Mathurin. Familie, moeder-dochterrelaties, sisterhood en ‘alles daar tussenin’ komt aan bod. Om een idee te krijgen, kun je spieken op de facebookpagina van Kinship Web Series.

Onderscheiding

In 2017 kreeg Mathurin van de gemeente Amsterdam de Frans Banninck Cocq Penning. Niet alleen vanwege het feit dat zij als de eerste zwarte vrouwelijke cabaretier het theaterlandschap ingrijpend heeft veranderd, maar vooral vanwege haar inzet bij maatschappelijke projecten in Suriname en Nederland. Zo ondersteunde Mathurin een Surinaamse bejaardenkliniek in Suriname, helpt ze via een project alleenstaande moeders met financiële problemen en verzorgt ze speciale voorstellingen in Nederlandse zorgcentra. Nóg een bewijs van haar veelzijdigheid: ze is te boeken als trouwambtenaar en is dan overal in Nederland inzetbaar.

Back To Top
Zoeken