skip to Main Content

Hoop op 1000 nieuwe jobs

Onlangs hebben verschillende organisaties hun krachten gebundeld voor één doel: duizend inwoners uit Zuidoost binnen drie jaar aan het werk te krijgen in de buurt.

ZUIDOOST – Op 27 maart werd in de Johan Cruijff Arena het officiële startsein gegeven van het samenwerkingsverband ‘Zuidoost Werkt’. Werkgevers uit het gebied (ING, Randstad, UMC, BAM), de gemeente, het stadsdeelbestuur en maatschappelijk organisaties (Stichting Jongeren die het kunnen, POZO, MBO College Zuidoost) hebben de ambitie om de komende drie jaar duizend inwoners uit Zuidoost aan het werk te helpen (en houden) bij bedrijven in het gebied. Er is een grote vraag naar goed opgeleid personeel, maar tegelijkertijd doet een groot aantal mensen nog niet mee in de maatschappij; mensen die onvoldoende kansen krijgen om hun talent te benutten of die een steuntje in de rug nodig hebben om mee te doen. De partners willen de kloof tussen vraag en aanbod overbruggen door samen te werken en te investeren.

Uniek

Het unieke van het project? ,,We gaan meer kijken naar de capaciteiten van mensen en daar werk bij zoeken”, aldus wethouder Groot Wassink op zowerkt.cargocollective.com. Deze website ondersteunt het initiatief en helpt om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Back To Top
Zoeken