skip to Main Content

Kantoorcomplexen-nieuwe-stijl bij Arena

Kantoorcomplexen-nieuwe-stijl Bij Arena

Amsterdam krijgt 500.000 vierkante meter aan nieuwe kantoren. Vanuit de Zuidas en Zuidoost verspreiden die kantoren zich over de hele stad.

ZUIDOOST – Nu de economie floreert en de leegstand is teruggelopen tot een gezond niveau gaat de gemeente weer kantoren bouwen. Volgens Het Parool wordt er de komende vier jaar 500.000 vierkante meter aan kantoorruimte neergezet. Dat begint bij de Zuidas en rondom de Arena. Daarna komen de gebieden bij het Amstel Station en aan de IJ-oevers in Noord erbij en zo verspreidt het zich over de stad. Bedrijventerreinen, zoals die ooit bijvoorbeeld verrezen in Zuidoost, zijn verleden tijd. Wethouder Udo Kock belooft dat de gemeente gemengde wijken gaat creëren, plekken waar mensen wonen en werken. De nieuwe kantoren komen zo dicht mogelijk bij verbindingen met openbaar vervoer en krijgen zo min mogelijk parkeerplaatsen. Bij die schaarse parkeerplekken komen laadpalen. De kantoren krijgen duurzame verwarming en worden niet meer aangesloten op het gasnet.

Soepele regels

Om de kantorenmarkt een impuls te geven, versoepelt Amsterdam de regels. Zo kan de gemeente voortaan grond toewijzen aan één specifiek bedrijf dat ze graag naar de stad wil halen. Deze één-op-één-uitgifte van grond zal de gemeente overigens alleen toepassen bij internationale hoofdkantoren en bedrijven uit sectoren die bij de stad passen, zoals de creatieve industrie, media en ICT. Een commissie zal bepalen of bedrijven in deze categorieën vallen.

Back To Top
×Close search
Zoeken