skip to Main Content

Scholencomplex voor duizenden studenten in Parkstad

Een Nieuw Scholencomplex Moet Bijna 4.000 Leerlingen Huisvesten.

Een nieuw scholencomplex staat op de agenda. Wordt er in 2025 onder één dak lesgegeven aan bijna vierduizend studenten uit het hoger- en voortgezet onderwijs?

ROTTERDAM – Een bijzondere samenwerking tussen de gemeente, stichting BOOR en Hogeschool Rotterdam moet leiden tot een scholencomplex waar ruimte is voor bijna vierduizend studenten. Stichting BOOR verzorgt openbaar basis- en voortgezet onderwijs in Rotterdam. Ongeveer dertigduizend leerlingen, verdeeld onder 75 scholen, vallen onder deze stichting. Het scholencomplex wordt gebouwd aan de Laan op Zuid tussen de Zuiderspoorstraat, het Zuiderspoorpad en het Hillekopplein. Deze plek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer; tussen de metrostations Rijnhaven en Wilhelminaplein en een tramhalte voor de deur.

Kenniscentrum

De Hogeschool Rotterdam gaat in het gebouw alle opleidingen van het instituut Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI) en kenniscentrum Creating010 huisvesten (drieduizend studenten). Stichting BOOR wil in het gebouw havo- en vwo-onderwijs onderbrengen (achthonderd leerlingen).

Makkelijker doorstromen

Onderwijswethouder Said Kasmi is enthousiast: ,,We werken er hard aan om leerlingen makkelijker te laten doorstromen naar vervolgopleidingen en het liefst in de buurt. Bovendien kunnen middelbare scholieren dankzij deze samenwerking straks kennismaken met mogelijke vervolgopleidingen.” Ook scholengroep Nieuw Zuid, onderdeel van Stichting Boor is blij met de plannen. Rector Marvin Smale: ,,Door als voortgezet en hoger onderwijs samen te werken, kunnen we op deze locatie een aantrekkelijker en gevarieerd onderwijsaanbod neerzetten voor onze leerlingen en studenten”.

(Foto: Flickr / Frank Hebbert)

Lees ook:

Kinderen praten mee over passend onderwijs

Back To Top
Zoeken