skip to Main Content

Rotterdam maakt zich op voor het Songfestival!

Jeangu Macrooy Is Onze Inzending Voor Het Eurovisie Songfestival.

Een bezoek van de Koning. Een grote muurschildering, een Rotterdams kookboek en een SING ALONG cake. Rotterdam is klaar voor het Eurovisie Songfestival.

ROTTERDAM – Het was een jaar uitgesteld, maar op 18 mei kan er eindelijk genoten worden van het Eurovisie Songfestival in Ahoy. Koning Willem-Alexander heeft inmiddels al een bezoekje gebracht aan Ahoy waar hij werd rondgeleid over het festivalterrein en sprak met geluids- en lichttechnici en met een aantal van de zeshonderd vrijwilligers. Het is duidelijk: de spanning stijgt. Ook voor Jeangu Macrooy, onze nationale kandidaat, is de voorpret al begonnen. Er is een metershoge, kleurrijke muurschildering van hem gemaakt tegenover Ahoy. Het kunstwerk is gemaakt door Tymon de Laat. Maar de muurschildering is niet het enige dat in aanloop naar het Eurovisie Songfestival is gemaakt. Ook is kookboek ‘Smaak van Rotterdam’ gelanceerd. De gedachte achter dit boek is om mensen van elders mee te nemen door de stad terwijl ze er niet mogen komen vanwege de coronamaatregelen. Daarom staan er niet alleen gerechten in van Terry Priem, onze chef uit Kralingen, maar ook verhalen van Rotterdammers Shirma Rouse, Tymon de Laat en Sabine Biesheuvel. Via bit.ly/SmaakVanRotterdam kan het boek voor €25 besteld worden. De opbrengst gaat naar Fröbel, een restaurant dat gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking.

Host City Rotterdam

Op zijn beurt lanceerde Dudok een heuse SING ALONG cake. Ter gelegenheid van het Songfestival, maar tegelijkertijd voor het dertigjarig jubileum van Host City Rotterdam. Van elke cake wordt €1,50 gedoneerd aan Stichting Méér muziek in de klas.

(Foto: Flickr / Oscar Anjewierden)

Lees ook:

Scholencomplex voor duizenden studenten in Parkstad

Back To Top
Zoeken