skip to Main Content

Zó informeert arts mensen met migratieachtergrond over corona

Still Uit één Video Van Mahdi Salih

Met het coronavirus nog steeds onder ons blijft het aantal vaccinaties van Nederlanders met een migratieachtergrond laag. Arts in opleiding Mahdi Salih besloot daar wat aan te doen…

ROTTERDAM – Arts in opleiding bij het Erasmus Medisch Centrum Mahdi Salih zag dat onder de Nederlanders met een migratieachtergrond de vaccinatiegraad achterblijft in vergelijking tot Nederlanders die geen migratieachtergrond hebben. Hij besloot voorlichtingsvideo’s in eenvoudige taal van het land van herkomst te maken. ,,Er circuleert veel misinformatie over Covid en vaccinaties, vooral via sociale media en Whatsapp. Ik krijg geregeld appjes doorgestuurd van familie en vrienden. Die vragen: Wat is hiervan waar?”, aldus Salih. Met de video’s wil de dokter in spé niet actief indianenverhalen ontkrachten, maar juist zorgen dat mensen laagdrempelig toegang krijgen tot betrouwbare informatie. Salih: ,,Wij geven algemene informatie over de ziekte Covid en over de werking van de vaccins. En leggen uit waarom we zelf hebben gekozen voor vaccinatie. En we verwijzen door naar betrouwbare bronnen, zoals Pharos en de huisarts.” Pharos is een expertisecentrum dat bijdraagt aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen.

Goed opgepakt

Mahdi Salih heeft al zeker vijf video’s gemaakt in de talen Farsi, Turks, Chinees Kantonees, Urdu, Koerdisch en Arabisch. Elke video wordt door iemand anders gepresenteerd. De video’s worden goed opgepakt: ,,Ik hoorde van een van de dialyseverpleegkundigen over een Arabisch sprekende man die twijfelde over vaccinatie. Na het zien mijn filmpje heeft hij zich laten vaccineren”, vertelt de arts in opleiding. De video’s van Mahdi Salih zijn te vinden op: bit.ly/KanaalMahdiSalih.

(Foto: Youtube / Mahdi Salih)

Lees ook…

10-Puntenplan Manifest Rotterdam Zuid

Back To Top
Zoeken