skip to Main Content

Samen de stad beter maken 

Van 17 tot en met 23 juni vindt festival We Make The City plaats. In onder meer Pakhuis de Zwijger buigen wetenschappers, kunstenaars én bewoners zich dan over kansen om steden beter te maken. 

OOST  Het internationale stedelijk innovatiefestival We Make The City wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. De kernvraag is: hoe maken we steden (en de regio daaromheen) beter voor álle bewoners? Hoe laten we alle stedelingen mee profiteren van de bloeiende economie? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen woonruimte, werk en goed onderwijs heeft in de stad van de toekomst? Hoe maken we steden meer leefbaar, beter bereikbaar, welvarend en zorgzaam voor iedereen?

Oplossingen
Een week lang gaan bewoners en beleidsmakers, wetenschappers, ontwerpers, kunstenaars, zorg- en onderwijsprofessionals, ondernemers en stadsbestuurders, uit binnen- en buitenland, daarover met elkaar in gesprek en proberen zij oplossingen aan te dragen. Het programma omvat lezingen, debatten, films en stadsexpedities. Het aanbod vind je door de hele stad, waaronder in Pakhuis De Zwijger. 

Gebiedsexpedities
De organisatie is, net als de Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board, een partner van het festival. Op 18 juni word je in het gebouw aan de Piet Heinkade 179 
door experts van onder meer de gemeente bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in Oost. ’s Avonds kun je op die dag meedoen aan diverse gebiedsexpedities in Oost, zoals door het Bajeskwartier. Op 19 juni vertelt een Italiaanse antropoloog en museumdirecteur over de rol van kunst bij het verdelen van schaarse ruimte. Daarnaast zijn er urban conferencesbijvoorbeeld over manieren om de stad voor alle bewoners betaalbaar te houden en over mogelijkheden om bewoners meer te laten profiteren van de toeristenstroom. Gastsprekers uit Helsinki en Antwerpen vertellen over succesvolle ontwikkelingen in hun stad. Het volledige programma staat op wemakethe.city 

Back To Top
Zoeken