skip to Main Content

Petitie tegen betaald parkeren

Een groep Noord-Amsterdammers is een petitie gestart tegen betaald parkeren op zondag in hun stadsdeel. Binnen een week staat de teller op petities.nl op ruim 1600 ondertekenaars.

NOORD – ‘Stop betaald parkeren op zondag in Amsterdam-Noord’. Onder die naam is een petitie gestart als protest tegen de invoering van betaald parkeren op zondag, sinds de opening van de Noord-Zuidlijn. Het zijn niet alleen Noorderlingen die de petitie tekenen. Ook mensen die familie en vrienden in Noord willen bezoeken zijn boos. Zij zijn onaangenaam verrast nu ze hoge parkeerkosten moeten maken als ze op zondag met de auto naar Noord gaan. Met de komst van de Noord-Zuidlijn zijn bewoners al geconfronteerd met extra kosten voor het aanschaffen van een vergunning. De initiatiefnemers van de petitie stellen dat Noord geen direct centrumgebied is.

Op kosten gejaagd

Zelfs in Amsterdam-Zuid of centrumgebied de Oostelijke Eilanden kan op zondag gratis worden geparkeerd. Zo kun je nog visite ontvangen zonder ze op kosten te jagen. Noord is vergelijkbaar met die stadsdelen. Er bestaat nu betaald parkeren in Amsterdam-Noord van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 19.00 uur. De initiatiefnemers verzoeken de gemeente het betaald parkeren af te schaffen in de delen van Amsterdam-Noord die sinds het rijden van de metro betaald parkeren zijn geworden.

 

 

Back To Top
Zoeken