skip to Main Content

Jeugdorkest in oude kerk

Het Amsterdam Youth Symphony Orchestra o.l.v. Peter Veenhuizen geeft zondag 25 november een concert in de pittoreske Buiksloterkerk. Op de lessenaar staat De tovenaarsleerling van Paul Dukas.

 

NOORD – Het verhaal van de tovenaarsleerling, wiens toverkunsten helemaal uit de hand lopen, werd in 1797 geschreven door de Duitse schrijver Johan Wolfgang von Goethe. Precies honderd jaar later bewerkte de Franse componist Paul Dukas het verhaal tot een symfonie. Het was deze symfonie die tekenfilmpionier Walt Disney in 1940 inspireerde tot de tekenfilm Fantasia. De uitvoering van De tovenaarsleerling in de Buiksloterkerk wordt gespeeld door het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO). Dit gezelschap bestaat uit 75 middelbare scholieren, leerlingen van Muziekschool Amsterdam en Muziekschool Amsterdam-Noord. Het orkest staat onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen. Femke Halsema is sinds 2018 beschermvrouwe van het AYSO. Tijdens het concert in de Buiksloterkerk kruipt acteur Gerard Poot in de rol van de tovenaar die op zoek gaat naar een leerling.

 

Tovertests
De tovenaar laat een aantal kinderen tovertests doen en degene die het er het beste van afbrengt mag als leerling aan de slag. Maar dan blijkt toveren toch niet zo eenvoudig is als het lijkt. Zondag 25 november, 15.30 uur. Entree €5 (kinderen tot 12 jaar, leerlingen Muziekschool Amsterdam, Muziekschool Amsterdam Noord), €7,50 (Vrienden Buiksloterkerk), €10 (normaal). Kaarten zijn te koop aan de deur en online via buiksloterkerk.nl. De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Back To Top
Zoeken