skip to Main Content

Paas-rel Theo Thijssenschool

Paas-rel Theo Thijssenschool

De Theo Thijssenschool schrapt het Paasontbijt. De school wil ook aandacht geven aan andere religieuze feesten, zoals Suikerfeest en Lichtjesfeest. Maar dat waardeert niet iedereen.

CENTRUM – Het moet nog Kerst worden, maar de Theo Thijssenschool in de Jordaan veroorzaakte een mediastorm door in de nieuwsbrief te melden dat ze het paasontbijt ging schrappen. De school kreeg slechts twee reacties van ouders, maar van daarbuiten des te meer. Francesca Hand, de directeur van de school, geeft op de website een verklaring voor het schrappen van het ontbijt. Zo zou het niet gelegen komen door de meivakantie en vanwege andere thema’s die de school wil behandelen met de leerlingen. ,,Daarom wilden wij het dit jaar het voorjaarsontbijt noemen – simpelweg omdat het niet rond Pasen valt. Daar zit verder niks achter, het ontbijt heeft bij ons sowieso geen enkele religieuze invulling”, zo schrijft de directeur van de overigens openbare school.

Aanknopingspunt
Nu het ontbijt toch was verschoven, vond de school het wel passend om bij verschillende gelegenheden aandacht te besteden aan andere religieuze stromingen. Zo gaat de school de verschillende religieuze feesten gebruiken als aanknopingspunt. Het Suikerfeest is aanleiding voor aandacht voor de Islam, Pesach voor het Jodendom en het Lichtjesfeest voor het hindoeïsme. Aandacht voor het Christendom is er tijdens het Kerstontbijt. ,,Om respectvol met elkaar om te gaan, is kennis over verschillende waarden en normen noodzakelijk”, aldus de directeur van de school.

Back To Top
×Close search
Zoeken