skip to Main Content

Osdorp: huurwoningen voor middensegment 

Osdorp krijgt er 168 huurwoningen in het middensegment bij. De woningen komen op de plek van een kantoorgebouw en de verhuurder is Vesteda 

NIEUW-WEST  Op de plek van een kantoorgebouw aan de Osdorper Ban in Osdorp komen woningen. Vastgoedbelegger NSI heeft het kantoorgebouw verkocht aan woningverhuurder Vesteda die hier wooncomplex The Ox gaat bouwen. Het kantoorgebouw (dat er nog staat) heeft eerst te huur gestaan, maar wordt nu toch gesloopt worden om plaats te maken voor een woongebouw met maximaal negen verdiepingen. Hier komen 168 appartementen met een ondergelegen parkeergarage. De appartementen omvatten twee, drie en vierkamerhuurappartementen, die alle een ruim balkon of terras hebben. De grootte varieert van 58 tot 126 vierkante meter. Het ontwerp is van het Amsterdamse architectenbureau LEVS. 

Goed nieuws
De woningen in het project gaan door Vesteda vooral verhuurd worden aan huurders met een middeninkomen. Directeur Pieter Knauff van Vesteda liet weten: ,,Het is goed nieuws voor de stad dat we op deze locatie in Amsterdam betaalbare huren en haalbare plannen kunnen combineren.” Bouwbedrijf Van Wijnen denkt in 2020 te kunnen starten met de bouw van de woniongen. Frank Klom van Van Wijnen noemt het een gewenste ontwikkeling voor de Wildeman- en Blomwijckerbuurt, die nu de gewenste mix van woonsegmenten krijgt. 

Back To Top
Zoeken