skip to Main Content

Focus op Zuidoost! Halsema wil doorpakken…

Focus Op Zuidoost! Halsema Wil Doorpakken…

De problemen in Zuidoost zijn niet onopgemerkt gebleven. Minister Grapperhaus bezocht het stadsdeel en burgemeester
Femke Halsema wil nog deze zomer een plan van aanpak..!

Burgemeester Halsema komt met aanpak om achterstand Zuidoost te verhelpen. Dat betreft niet alleen de vele geweldsincidenten en de armoede, maar ook de bestuurlijke organisatie.

Halsema omschreef de situatie in de gemeenteraad als volgt: ,,Het verloop is groot, er is wantrouwen onderling en medewerkers vallen terug op kleine groepjes. Dat zijn allemaal symptomen van een verwaarloosde organisatie.” Halsema wil dat er nog voor de zomer een plan van aanpak ligt. ,,Mijn toekomstvisie voor Zuidoost is zoals de wederopstanding van de wijk Brooklyn in New York, maar dan zonder de hoge huizenprijzen,” aldus Halsema. 

Georganiseerde criminaliteit

Ook minister Grapperhaus (Justitie) bezocht Zuidoost. Op een avond georganiseerd door Platform Amsterdam sprak de bewindsman op het Bindelmeer College met leraren en jongerenwerkers over het geweld in de wijk: ,,Ondermijnende georganiseerde criminaliteit is het laatste
decennium sterk opgerukt. Daar moet iets aan gedaan worden. Mijn motto is: Oprollen, afpakken en voorkomen.”

Veelkoppig monster

De minister vervolgde: ,,We moeten laten zien dat misdaad niet loont, dus moeten financiële middelen afgepakt worden van criminelen. Ook is het belangrijk om jongerenwerkers tijdig in te schakelen om te voorkomen dat jongeren in handen van criminelen vallen. Het is een veelkoppig monster en het heeft jaren nodig om het te verslaan.”

Back To Top
×Close search
Zoeken