skip to Main Content

Only Friends laat BN’ers rennen

Tekst: Patricia Jacob
Beeld: GEEN

Op 4 november dragen BN’ers shirts met het logo van Only Friends als ze de marathon van New York lopen. Ze doen dit om geld in te zamelen voor deze unieke sportorganisatie in Noord.

Onlangs trainden negen BN’ers mee met de reguliere trainingen van de kids van Only Friends. Ze deden voetbaloefeningen en bokstrainingen om in vorm te raken voor de marathon van New York op 4 november. Tijdens die marathon willen ze geld inzamelen voor Only Friends en het Friendship Sports Centre, de enige sportclub en het enige sportcentrum in Europa gericht op kinderen en jongeren met een beperking.
Het negenkoppige team dat in New York in de startblokken zal staan, bestaat uit zanger Robert Leroy, chef-kok Ramon Beuk, ex-voetbalster Anouk Hoogendijk, eSporter Koen Weijland, Carlos Platier (judoka en winnaar Expeditie Robinson 2017), Joëlle Witschge (deelneemster Expeditie Robinson), huisarts/schrijver/vlogger Rutger Verhoeff, Maup van den Berg en Stefan Valk. Iedereen kan de hardlopers steunen via iederemetertelt/evenement/only-friends-in-nyc.
Na terugkomst organiseert het hardloopteam op zondag 11 november een gala-avond op het Friendship Sport Centre in de Beemsterstraat. De avond bestaat uit een diner, een veiling en heeft een scala aan artiesten. Het is de bedoeling zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Only Friends, zodat het Friendship Sport Centre sportactiviteiten kan blijven aanbieden. De organisatie is ontstaan op initiatief van Dennis Gebbink, die Amsterdammer van het jaar 2017 was.

 

 

 

Back To Top
Zoeken