skip to Main Content

Nieuwe ‘Vondeltuin’ 

Nieuwe ‘Vondeltuin’ 

Horecapaviljoen De Vondeltuin wordt compleet vernieuwd en zoveel mogelijk gebouwd met materiaal uit het Vondelpark. 

DOOR architecten gaat de Vondeltuin in het Vondelpark vernieuwen. Het horecapaviljoen aan de westelijke punt van het Vondelpark krijgt een nieuwe jas. Daarmee moet het voldoen aan de eisen voor circulair bouwen en inkopen. De visie is: ‘een parel voor het Vondelpark’ en speelt in op het omsloten karakter van de tuin: als een oester. 

Intiem restaurant
De tuin moet straks de verbinding vormen tussen het Werkmanshuisje en de rest van het park. Natuurlijke materialen die gebruikt gaan worden voor de tuin, zoals riet en wilgen zullen zo veel mogelijk uit het park zelf worden gehaald. Twee wanden zullen flexibel worden, zodat die in de zomer open kunnen en in de winter dicht. Zo ontstaat er een intiem restaurant. Bovendien gaat het restaurant op deze manier slim om met energie door te spelen met het concept van zomer- en winterhuis. 

Geluidsoverlast
Nu is De Vondeltuin vooral een open horecagelegenheid aan het uiterste westelijke puntje van het park. De tuin bestaat uit een houten barak met een bar. Binnen is spaarzaam zitgelegenheid en er is een gezellig houtvuur. Gasten moeten vooral buiten vertoeven. Het horecapaviljoen kan om die reden niet heel lang openblijven. Dbekende cirkels, ooit nog ontworpen door Aldo van Eyk, worden voortgezet door groengebruik zowel op- als rondom het terras. Dit groen moet ook de geluidsoverlast tot een minimum beperken. Het project is volgend jaar voorjaar klaar.

Back To Top
×Close search
Zoeken