skip to Main Content

Nieuwe OBA is open

Bij de nieuwe OBA in De Pijp kunnen bezoekers niet alleen boeken lenen. De nieuwe bieb maakt deel uit van een complex met restaurant, theater en een Maakplaats.

ZUID – Onder de nieuwe naam OBA CC Amstel zijn het Ostade A’dam en OBA Cinétol samengegaan op een nieuwe locatie op het Cullinanplein in het Asscherkwartier. CC Amstel is een ‘buurtgerichte ontmoetingsplek voor jong en oud’ met onder meer een bibliotheek, maakplaats, studio en café-restaurant. De OBA noemt CC Amstel is een bijzondere locatie waar de bibliotheek en CC Amstel samen invulling geven aan de wens om hét multifunctionele cultuurpodium van stadsdeel Zuid te zijn. ,,Hier wordt kennis, cultuur en informatie in al hun verschijningsvormen gedeeld.” In café CéCé kunnen bezoekers van dinsdag tot en met zaterdag een dagmenu met voorgerecht eten, lunchen of een drankje drinken. Eten kan ook bij de voorstelling Aan Tafel! Op 2 en 9 februari, waarbij het publiek kan aanschuiven en proeven van de verhalen rondom eten uit alle uithoeken van de wereld. Hierbij worden ook kleine hapjes geserveerd.

Robotbouwers

De nieuwe ‘bieb’ vervangt dus de twee andere bibliotheken in De Pijp, die aan de Tolstraat en die aan de Van Ostadestraat. Nieuw in deze OBA is de Maakplaats 021, waar kinderen uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Robotbouwers, uitvinders en ontwerpers in spe kunnen hier terecht om te 3D-printen, lasersnijden uit hout en coderen.

Back To Top
Zoeken