skip to Main Content

Bewoners maken Nieuw-West groener

Bewoners en organisaties in Nieuw-West kunnen ook in 2019 weer plannen aanleveren voor Groen in de Buurt-projecten. De voorwaarde is wel dat projecten door hen zelf worden onderhouden.

NIEUW-WEST – Vorig jaar zijn er in samenwerking met het Stadsdeel zo’n honderd plannen uitgevoerd om het stadsdeel rainproof te maken. Dit was een succes en dus voor herhaling vatbaar. Groen in de buurt is een project waarbij bewoners hun ideeën voor vergroening kunnen indienen. Het Stadsdeel werkt mee op voorwaarde dat de initiatiefnemers het project zelf onderhouden. Daarbij is het belangrijk dat het tot doel heeft regenwater af te voeren, de openbare ruimte groener maakt en bewoners dichter bij elkaar brengt door samen te tuinieren. Voorbeelden van projecten van vorig jaar zijn de Westlandgracht, waar voor bewoners van drie nieuwe woontorens een zelfbeheertuin is aangelegd. In de Sierpleinbuurt hebben bewoners samen boomspiegels beplant. Leefgemeenschap Slotervaart, de Protestantse kerk de Ark en Combiwel onderhouden deze boomspiegels samen.

Duurzame bordjes

Het is in Nieuw-West ook mogelijk geworden geveltuintjes aan te leggen. Eind dit jaar is er ook een pilot gestart om de projecten te voorzien van duurzame bordjes met de tekst ‘beheerd door bewoners’. Deze zijn ontwikkeld door Circlefied, een initiatief van studenten van de HvA. Zij versmolten plastic plantenpotjes tot 20 bordjes om op moestuinbakken te plaatsen.

Back To Top
Zoeken