skip to Main Content

Tilburg in een modern jasje

Tilburg

Aanvankelijk zou de oplevering van het vernieuwde stadhuis eind vorig jaar hebben plaatsgehad, maar het zal pas in april van dit jaar zijn dat het gebouw van DEDRIE Architecten klaar is. Het monumentale karakter van de ‘zwarte doos’ uit 1972 blijft behouden.

De gemeente wil dat het stadhuis een ‘huis van de stad’ wordt waar de gemeente, inwoners, ondernemers en partners elkaar ontmoeten en samenwerken, want: ‘Betere oplossingen bedenk je samen’. De doelstellingen zijn benaderbaar, transparant en duurzaam.

Dat het niet bij loze woorden blijft, werd eind vorig jaar duidelijk. De gemeente Tilburg werd uitgeroepen tot beste overheidsorganisatie van 2019. De jury liet weten: ‘De gemeente Tilburg is een moderne overheidsorganisatie die zich voortdurend blijft doorontwikkelen om het belang van de inwoner beter te dienen.’ 

Volgens de jury is de gemeente getransformeerd van een dienstenmodel naar een netwerkmodel, van spelbepaler op diverse terreinen naar een van de spelers in het veld.

De jury: ‘De gemeente luistert goed naar de wensen vanuit de maatschappij, en kiest hierbij steeds haar eigen rol als overheid.’ Niet eerder wist een gemeente deze prestigieuze prijs te winnen. 

Back To Top
Zoeken