skip to Main Content

Nieuwe bibliotheek voor Bouwlust in wijkcentrum

Nieuwe Bibliotheek Voor Bouwlust In Wijkcentrum

Een bibliotheek in de wijk is fijn. Na de sluiting van de vestiging aan de Beresteinlaan, startten bewoners daarom een actie voor een nieuwe bieb. Met succes!

DEN HAAG – Het is bewoners en organisaties van Bouwlust gelukt om een nieuwe bibliotheek naar hun wijk te krijgen. Na de sluiting van de bibliotheek aan de Beresteinlaan (stadsdeel Escamp), pleitten betrokkenen uit de wijk voor een nieuwe bibliotheek. Met resultaat!

Volgend jaar zomer wordt in wijkcentrum Bouwlust aan de Eekhoornrade de nieuwe bibliotheek geopend. Inmiddels is de verbouwing in het wijkcentrum begonnen. De komst van de nieuwe bibliotheekvestiging bij Bouwlust is voor een belangrijk te deel te danken aan de doortastendheid van wijkbewoner Kristen de Winter.  Zij begon een succesvolle handtekeningenactie in haar buurt omdat ze er niet alleen voor zichzelf, maar ook voor kinderen en jongeren in Bouwlust een grote meerwaarde in ziet.

Jong tot oud
Wethouder Robert van Asten: ,,Mooi dat bewoners zelf laten zien hoe belangrijk de bibliotheek is als spil van hun wijk. Complimenten voor hun inzet en vasthoudendheid. De bibliotheek in Bouwlust wordt een prachtige plek waar iedereen welkom is, van jong tot oud, om te lezen, te leren en om anderen te ontmoeten.” Bibliotheek Den Haag hoopt volgend jaar de opening van de splinternieuwe bibliotheek te kunnen vieren, als de situatie rond het coronavirus het tegen die tijd toelaat.

Back To Top
×Close search
Zoeken