skip to Main Content

Handen ineen voor Scheveningse haven

Scheveningse Haven

DEN HAAG – Het bedrijfsleven van de Scheveningse haven (BSH), de Bewonersorganisatie Havenkwartier (BOH) en de gemeente Den Haag hebben afgelopen zomer het ‘Convenant Scheveningen Haven’ ondertekend.

Het convenant beschrijft de gezamenlijke inzet in een werkbare en leefbare haven. Gerrit de Ruiter, namens BSH: ,,De BSH vindt het belangrijk om één aanspreekpunt te hebben voor alle zaken in de haven. We hebben afgesproken verder te onderzoeken hoe we alle activiteiten in de haven op een goede en professionele manier kunnen aansturen. Ook bekijken we welke evenementen er op welke kades mogelijk zijn, zonder dat ze de bedrijven en de bewoners teveel in de weg te zitten.”

Namens bewonersorganisatie BOH zegt Teun van Dijk: ,,Wij pleiten voor betaalbare woningen. De Scheveningse haven is er gekomen omdat de Scheveninger bij zee en visserij betrokken was. Met het Havenconvenant proberen we bestaande werkgelegenheid van onze bewoners vast te houden en het potentieel van de haven zo veel mogelijk uit te baten, terwijl we ook proberen de omgeving leefbaar te houden voor een ieder die daar woont en werkt.”

Back To Top
Zoeken