skip to Main Content

Hagenaar laat oude Vespa ombouwen: ‘Elektrisch is de toekomst’

De milieuzone komt eraan. Oude brom- en snorfietsen zijn dan niet meer welkom in Den Haag. Maar wat als je verknocht bent aan je oude tweewieler? 

DEN HAAG – Mag jouw brom- of snorfiets nog rijden in Den Haag? Die zin las Marco Ordogh op een poster langs de kant van de weg toen hij een tijdje geleden door Den Haag reed. Waarom zou dat niet mogen? Thuis zocht hij het uit via de website van de gemeente Den Haag. Wat bleek? De milieuzone komt eraan. Vanaf 1 december 2020 mogen vervuilende brom- en snorfiets uit 2010 en ouder nergens meer rijden in Den Haag. De optie om zijn oude Vespa te laten slopen beviel hem niet. ,,Mijn Vespa is veel te leuk”, vertelt Marco. ,,Ik heb de gemeente gemaild met de vraag of ik deze mocht laten ombouwen tot een elektrische snorfiets. Een goed idee, dacht ik.” Dat Marco met zijn idee geen gebruik kon maken van de sloopregeling, hield hem niet tegen. Hij liet zijn oude Vespa door Smeets Classics ombouwen tot een elektrische snorfiets. ,,Na een week was mijn Vespa klaar.”

Kapitaalvernietiging

Marco is enthousiast over zijn elektrische scooter: ,,Hij ziet er nog altijd leuk uit, als een echte Vespa, en rijdt geweldig. Trekt snel op, maakt geen herrie en stinkt niet naar benzine. Thuis kan ik de snorfiets gemakkelijk opladen. Het is goed voor het milieu en er is geen sprake van kapitaalvernietiging!” De kosten voor het laten ombouwen bedroegen €2.200. Volgens Marco is het echt de investering waard: ,,Elektrisch is de toekomst”. Daarnaast bekijkt het bedrijf nu mogelijkheden om de investering te verlagen, zodat de optie voor meer mensen bereikbaar is.

 

Back To Top
Zoeken