skip to Main Content

Nestkasten tegen muggenplaag 

Er is hulp voor hen die al jaren zuchten onder de plaatselijke muggenplaag. Stadsdeel West deelt nestkastjes uit in De Baarsjes. Want hoe meer vogels, des te minder muggen. 

Stadsdeel West geeft honderd nestkasten weg voor de bestrijding van muggen in De Baarsjes. Het idee daarachter is: hoe meer vogels er in De Baarsjes rondvliegen, hoe meer muggen er opgegeten worden. Dit plan van bewoner Aline van de Watering won onlangs vijfduizend euro subsidie uit de actie West Begroot.  

Enorme aantallen
In De Baarsjes rondom de Jan Evertsenstraat is al een paar jaar een muggenplaag waar veel bewoners onder zuchten. In het zomerseizoen melden bewoners enorme aantallen insecten in hun kamer. Sommigen melden dat ze voor het slapen gaan soms wel dertig muggen moeten doodslaan. De nestkasten van de gemeente zouden kunnen bijdragen aan de verdelging van de muggen. Naar de muggenplaag is onlangs onderzoek gedaan en daaruit bleek dat er geen eenduidige oorzaak valt aan te wijzen voor de overlast. Het toegenomen aantal muggen zou kunnen komen door verkeerd geplaatste horren in ventilatiekanalen of door verzakte riolen. Stilstaand water trekt muggen aan. Een andere ontdekte oorzaak: slecht geventileerde kruipruimten. 

Natuurlijke manier
Van de Watering bedacht een manier om het euvel niet bij de bron aan te pakken, maar op een natuurlijke manier op te lossen. De vogels mogen het ‘verdelgwerk’ doen. Bewoners konden de gratis vogelhuisjes ophalen bij notenwinkel Aladdin aan de Jan Evertsenstraat. Stadsdeelbestuurder Jeroen van Berkel haalde er ook een op. 

Back To Top
Zoeken