skip to Main Content

Naar wie gaat het geld in Zuidoost?

De Markt Op Het Anton De Komplein Na Een Dag Geld Verdienen.

Er wordt heel veel geld verdiend in Zuidoost. Alleen profiteren lang niet alle bewoners daarvan. Er is veel armoede in het stadsdeel. Dat moet veranderen…

ZUIDOOST – Eerder dit jaar berichtte CITY over het ‘Community Wealth Building’-model dat de PvdA, Groenlinks, D66 en SP graag in Zuidoost willen realiseren. Het Community Wealth Building-model houdt in dat geld dat ergens verdiend wordt zoveel mogelijk terugvloeit naar de lokale economie. De bedoeling is dat mensen in de buurt daar beter van worden – bijvoorbeeld door het lokaal inkopen van producten. Volgens de vier coalitiepartijen kan én moet het anders in Zuidoost. Onlangs hebben zij in de gemeenteraad een plan ingediend om dit model door te voeren. Het gebied rondom de Johan Cruijff Arena is het rijkste van Nederland. Per vierkante kilometer wordt er meer geld verdiend dan waar ook in Nederland, terwijl relatief veel mensen in Zuidoost in armoede leven.

Ankerinstituties
Met het ingediende voorstel moet lokaal ondernemerschap en kennisdeling gestimuleerd worden. Ook moeten er meer mensen buurtbewoners worden aangenomen bij zogenaamde ankerinstituties. Dit zijn grote organisaties die sterk verbonden zijn met het stadsdeel, denk aan de gemeente. Simion Blom, raadslid van Groenlinks is groot voorstander van het plan: ,,Het is belangrijk dat dit programma wordt uitgevoerd door de bewoners in Zuidoost, waarbij vooral een stem moet worden gegeven aan de mensen die al te lang niet gehoord zijn”.

(Foto: City Nieuws)
Back To Top
Zoeken