skip to Main Content

Bouw van brug naar Gaasperdammertunnel!

Bouw Van Brug Naar Gaasperdammertunnel!

Nog even en de brug die de Gaasperdammertunnel met het stadsdeel verbindt, is dit voorjaar klaar. Maar het park laat nog even op zich wachten.

ZUIDOOST – De bouw van de brug die het park op de Gaasperdammertunnel met de rest van het stadsdeel moet verbinden, is gestart. Eind maart is naar verwachting al het hei- en ander betonwerk afgerond. Dan worden de steunen van de nieuwe brug gemonteerd, om vervolgens de brugdelen erop te plaatsen. Naar verwachting is de brug komend voorjaar al klaar. De brug wordt vrij breed, wel zeven meter en 27 meter lang. De werklui zullen de hinder van het werk zoveel mogelijk proberen te beperken. De palen die bij het heien de grond in gaan worden er bijvoorbeeld niet in geslagen, maar gedraaid. Dat zorgt ervoor dat er aanmerkelijk minder geluidsoverlast wordt veroorzaakt.

Afrondende fase

Het park, dat op het tunneldak komt, lijkt nog wel even op zich te laten wachten. Onlangs berichtte CITY al dat de aanleg ervan niet helemaal ging volgens plan, omdat de grond die gebruikt wordt te lang in depots heeft gelegen en daardoor een verkeerde samenstelling heeft. Daarom zal er het eerste jaar alleen rogge groeien. Het project van de Gaasperdammertunnel zit nu in de afrondende fase. Alleen het park moet nog aangelegd worden en de wegen en paden moeten worden aangesloten. In 2018 begon men met de bouw van de tunnel, in totaal heeft het project ongeveer vijf miljard euro gekost.

(Foto: Flickr / EtienneMuis)
Back To Top
×Close search
Zoeken