skip to Main Content

Make-over voor Bijlmer

Omdat het goed gaat met de stad, staat de G-buurt Noord in Zuidoost sinds kort ook op de lijst van wijken waar extra in wordt geïnvesteerd. Wat betekent dat?

ZUIDOOST – Eind 2017 wees de gemeente 32 buurten in Noord, Nieuw-West en Zuidoost aan die extra aandacht nodig hebben en flink zullen worden opgeknapt. Op 7 februari kwam de gemeente met een update van deze lijst van ‘ontwikkelwijken’. Sindsdien hoort de G-buurt Noord ook bij de buurten waarin extra wordt geïnvesteerd. De make-over in Zuidoost geldt nu voor de volgende gebieden: H-Buurt, K-buurt, Reigersbos, Holendrecht, Venserpolder en E/G-Noord. In deze wijken en de eerder aangewezen buurten in de andere stadsdelen belooft de gemeente in de periode 2019-2022 flink aan de slag te gaan met bewoners en woningcorporaties. Daarvoor trekt de gemeente elk jaar €10 miljoen uit. Dat geld wordt gestoken in het verbeteren van de kwaliteit van de woningen en de woon- en leefomgeving (openbare ruimte en infrastructuur).

Banenplannen

Daarnaast wil de gemeente de sociale voorzieningen verbeteren en de sociaaleconomische positie van de buurt en de bewoners opvijzelen. Om dat te bereiken gaat ze onder meer banenplannen opstellen. Last but not least gaat er geld naar het verduurzamen van woningen door ze aardgasvrij te maken. Volgens Het Parool wordt het vooral ‘een grote uitdaging’ om de verouderde flats Gravestein en Geldershoofd te verbeteren en ze deels te verkopen. De renovaties van de woningen en het verbeteren van de sociale problemen van de bewoners zullen veel tijd en geld gaan kosten.

Back To Top
Zoeken