skip to Main Content

Afscheid nemen vanuit een warm thuis

Het zijn spannende tijden voor de oprichters van Hospice Amsterdam Zuidoost: in maart weten ze of ze een donatie van ING krijgen en in mei gaan ze open.

NOORD – ‘Help Nederland Vooruit’ is een actie van ING om ‘buurtverbeteraars’ te helpen. Uit aanmeldingen van organisaties uit heel Nederland selecteerde de bank er vijf voor elk van de 52 regio’s. Hospice Amsterdam Zuidoost, het eerste van het stadsdeel, is één van de vijf genomineerden in de regio Zuidoost en omgeving. Op 9 maart wordt bekend hoe hoog de eenmalige donatie is die de organisatie krijgt. De hoogte daarvan hangt af van het aantal stemmen en varieert van €1.000 tot €5.000. Het hospice is een initiatief van twee Amsterdamse verpleegkundigen. In hun tehuis willen ze steun bieden aan mensen in hun laatste levensfase en hun naasten. Hierbij houden ze rekening met de diversiteit aan culturen in Zuidoost en de uitgebreide rituelen rond sterven en rouw in niet-Westerse culturen. Ze willen een thuis creëren met zes gastenkamers, maar starten eerst met drie. In het ruime huis met grote huiskamer en tuin is iedereen vanaf achttien jaar welkom, ongeacht culturele achtergrond of geaardheid.

Rolstoeltoegankelijk

Het hospice aan de Kelbergen 189 gaat volgens planning 20 mei open. Vrijwilligers zijn druk bezig met de laatste verbouwingen. Met de donatie willen ze de puntjes op de i zetten en bijvoorbeeld het gebouw rolstoeltoegankelijk maken. Meer hulp is welkom. Zie hospiceamsterdamzuidoost.nl.

Back To Top
Zoeken