skip to Main Content

Kids krijgen les in ‘Zuidoostkunde’

Kids Krijgen Les In ‘Zuidoostkunde’

De kinderen van IMC Weekendschool werken ook op zondag aan hun toekomst. De leerlingen van de school in Zuidoost hebben sinds kort een nieuw vak in hun pakket: ‘Zuidoostkunde’.

ZUIDOOST – Met hulp van stadsmakers en stadsdeelmedewerkers hebben leerlingen van de IMC Weekendschool zich de afgelopen tijd verdiept in de identiteit, beeldvorming en toekomstperspectieven van Zuidoost. Ze deden dit in het kader van het nieuwe vak ‘Zuidoostkunde’. Inmiddels hebben ze hun eindpresentatie aan stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing achter de rug. Die presentatie bestond uit adviezen, ideeën, antwoorden en oplossingen aan Jadnanansing. Volgens zuidoost.nl hebben de leerlingen hun kennis onder meer vergaard via interviews met Zuidoost-kenners en bewoners van het eerste uur. Ook zijn ze aan de slag gegaan met onderwerpen als ouderparticipatie in het onderwijs en de Digitale Slimme Wijk.

Horizon

De school voor kinderen van tien t/m veertien jaar begon twintig jaar geleden in Zuidoost. Inmiddels zijn er tien weekendscholen door heel Nederland. De school werft gemotiveerde leerlingen van verschillende basisscholen voor een programma van drie jaar. Om de horizon van de kinderen te verbreden, krijgen ze onder andere les van artsen, rechters en andere gastdocenten die vertellen over hun beroep.

Back To Top
×Close search
Zoeken