skip to Main Content

Magere Brug krijgt afstandsbediening

De Magere Brug gaat een paar nachten dicht. De gemeente gaat de afstandsbediening en de slagbomen testen. Nachtbrakers moeten dan omlopen of -fietsen.

CENTRUM – Het is een toeristische trekpleister van jewelste, maar Amsterdammers gebruiken hem gewoon voor het dagelijkse woon-werkverkeer: de Magere Brug. Dezer dagen kan dat niet, want er wordt aan de brug gewerkt. De elektrische installatie van de brug wordt vervangen zodat de brug van afstand bediend kan worden. Ook de slagbomen van de brug worden vervangen. ’s Nachts gaat de gemeente testen of het allemaal naar behoren werkt. Voor fietsers is er een omleiding over de naastgelegen bruggen, zoals de Blauwbrug. De Magere Brug is een van de laatste bruggen die geschikt worden gemaakt voor afstandsbediening. De gemeente heeft dan van vijftig bruggen de bediening vervangen om een snellere doorvaart mogelijk te maken, waardoor ook het verkeer sneller kan doorstromen.

Heel smal
De Magere Brug dankt zijn naam aan het feit dat hij in 1670 heel smal was. Mensen moesten op elkaar wachten als ze elkaar wilden passeren op de brug. Nu is de houten brug een stuk breder, maar nog wel heel pittoresk en hét stadsgezicht van Amsterdam.

Beeld: Koen Smilde, beeldbank Amsterdam Marketing

Back To Top
Zoeken