skip to Main Content

MacBike viert verjaardag met tentoonstelling

De herkenbare rode fietsen rijden al dertig jaar door de stad. Om dat te vieren heeft MacBike een tentoonstelling op het Waterlooplein.

CENTRUM – Fietsverhuurder MacBike bestaat dertig jaar en viert dat met een tentoonstelling waarin, onder andere, werk van bekende kunstenaars als Peter Pontiac, Tyex en Milo te zien is. Deze cartoonisten maakten reclamecampagnes voor het bekende fietsverhuurbedrijf. Op deze tentoonstelling zal veel historisch materiaal uit de begintijd worden getoond. Zo is er aandacht voor het ontstaan van Macbike, zijn er bijzondere fietsontwerpen, projecten van het bedrijf en wordt aandacht besteed aan de fietsveiligheid in Amsterdam, want die is er door de toenemende drukte niet echt op vooruitgegaan. ,,Al die jaren heeft MacBike het de fietsende Amsterdammers naar de zin gemaakt en Amsterdam als fietshoofdstad van de wereld op de kaart gezet”, zo kondigt MacBike de tentoonstelling aan. Ze focussen zich overigens niet alleen op de stadsbewoners. Ook de fietstoerist wordt niet vergeten. Zo geeft het bedrijf fietslessen aan (fiets-stuntelende) buitenlanders. MacBike houdt een fotowedstrijd om het verjaardagsfeest luister bij te zetten. Toeristen en Amsterdammers kunnen een foto insturen van hun beste moment met een huurfiets.

Volop aanwezig

Fietsverhuurbedrijf MacBike is met vijf filialen en 2500 herkenbare roodgespoten fietsen nog steeds volop aanwezig in de stad. De tentoonstelling is in de MacBike op het Waterlooplein, naast avondwinkel Sterk.

Back To Top
Zoeken