skip to Main Content

Gebreid protest in de OBA

Een enorm breiwerk van fleece-stof vestigt de aandacht van de negatieve invloed van dit materiaal op het leven in de wereldzeeën.

CENTRUM – In de OBA op het Oosterdok is gewerkt aan een enorm kunstwerk dat is gemaakt van de stof van fleecetruien. Op deze manier vraagt Fashion Machine aandacht voor het plastic probleem in de mode-industrie. Hoewel het gemaakt is van afgedankte plastic flessen, is fleece daarna zelf moeilijk te recyclen. Het is een grote bron van vervuiling door de microvezels die in de zeeën terechtkomen. Kunstenaar Conny Groenewegen wil de fleecetrui dan ook in een ander daglicht plaatsen. Als ontwerper ontwikkelt en creëert Groenewegen gebreide materialen voor kledingcollecties en ruimtelijke toepassingen met een activistische uitstraling. Tijdens de tentoonstelling wordt van een aantal afgedankte fleecetruien een breiwerk gemaakt.

Activistisch

Het eindresultaat wordt een tastbaar symbool voor de enorme omvang van het afval van de kledingindustrie. Het nutteloze materiaal verandert in een fashion monument met een activistische uitstraling. De tentoonstelling duurt tot 23 juni en is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de OBA.

Back To Top
Zoeken