skip to Main Content

Terug in de stad: de roerige jaren 60 en 70

Terug In De Stad: De Roerige Jaren 60 En 70

Provo’s, hippies en krakers. De acteurs van Grey Vibes Amsterdam brengen volgende maand het rebelse Amsterdam weer tot leven. Van kraakpand tot verzorgingshuis!

CENTRUM – Grey Vibes Amsterdam speelt op verschillende plekken in het centrum de voorstelling Brand in Mokum, die gaat over de roerige jaren zestig en zeventig. Amsterdammers vertellen over de rebelse tegenbewegingen: van provo tot kraker. Tegen een decor van beelden van het Stadsarchief schetsen de 55-plus acteurs van Grey Vibes de roerige jaren van de stad. De een was een toevallige voorbijganger, de ander nam actief deel aan de rebellie tegen het gezag. Het stuk herinnert aan het ‘wonen in een halve woning’ (wat qua vierkante meterruimte voor velen vandaag de dag weer herkenbaar is), creatieve maar ook anarchistische krakers en ‘peace man’. Ooggetuigen vertellen over het Lieverdje, de Telegraafrellen, de Maagdenhuisbezetting, hippies in Paradiso, de Nieuwmarktrellen en de ontruiming van de Vondelstraat. Maar wat hebben al de soms ludieke acties en het soms schrikbarende geweld nu eigenlijk opgeleverd? De Grey Vibes geven het antwoord.

Verzorgingshuizen

Het stuk wordt op 25 en 26 mei opgevoerd in de Bodenzaal van het Stadsarchief. Daarna volgt nog een tournee langs verzorgingshuizen in het Centrum, zoals Beth Shalom (op 11 juni om 14.30 uur), Het Ramses Shaffyhuis (14 juni om 19.30 uur), Het AMSTELhuis (16 juni om14.30 uur) en De Flesseman (21 juni om 14.00 uur). Kaarten reserveren kan via reserveren@greyvibes.nl.

Back To Top
×Close search
Zoeken