skip to Main Content

Luisterend oor Henna

Zij doet iets goeds voor de buurt!

Henna Trustfull heeft een ouderencafé in Flevopoort. ,,Ik wil graag een mix van autochtone én allochtone
ouderen, maar het zijn vooral autochtone ouderen die mijn ouderencafé bezoeken. Ik heb overigens hulp van
vrijwilligers van Marokkaanse, Surinaamse én Nederlandse afkomst. Wekelijks drinken we wat, kaarten of eten we samen. Het is gezellig, maar ook leerzaam. Zo merkte een van mijn gasten onlangs op: ,Waarom willen jullie ons steeds dat buitenlandse eten voorschotelen?’ Autochtonen zijn vaak directer dan veel allochtonen. Maar ze had gelijk! Want waarom moeten die mensen nu opeens tropisch of halal eten? Het is belangrijk om ze serieus te nemen; ze worden al zo vaak genegeerd. Waar ze ook mee zitten, bij mij kunnen ze hun ei kwijt. Ze waarderen die aandacht. Dat geeft me een fijn gevoel.”

Back To Top
Zoeken