skip to Main Content

Leerling-koks werken met Scheveningse Noordzeevis

Een Student Van ROC Mondriaan Bereidt Een Gerecht Met Scheveningse Noordzeevis Voor.

‘Eet vis lokaal’ luidt het motto. Honderd studenten van de koksopleiding gaan de komende maanden nieuwe visgerechten creëren. Want Scheveningse Noordzeevis is héérlijk!

DEN HAAG – De eerste horecasessie van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening van ROC Mondriaan uit Den Haag met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is onlangs van start gegaan. Bijna honderd studenten van de koksopleiding ontwikkelen de komende maanden nieuwe innovatieve visgerechten, samen met Haagse horecaondernemers. Studenten van de koksopleiding krijgen les over Noordzeevis en de lokale visserij en brengen het geleerde meteen in de praktijk met het fileren en bereiden van vis van dichtbij. Schooldirecteur Brigitte Laukens: ,,Wij ondersteunen uiteraard de gedachte ‘eet vis lokaal’ en daarom gaan bijna honderd studenten meedoen met een zogeheten Vischallenge om een innovatief lokaal visgerecht te bedenken dat ook goed scoort bij jongeren. Kortom een Noordzeevisgerecht dóór jongeren en vóór jongeren. We zijn benieuwd!’

Lokale visserij

Stichting Noordzeevis zet zich in om Noordzeevis uit Scheveningen geliefd te maken, van visser tot consument. De stichting wil de consumptie stimuleren door zijn herkenbaarheid en verkrijgbaarheid te vergroten. Dit ter bevordering van de duurzame en lokale visserij.

(Foto: Stichting Noordzeevis uit Scheveningen)

Lees ook:

Verhuist raamprostitutie naar de Sporendriehoek?

Back To Top
Zoeken