skip to Main Content

Gemeente wil De Titaan verkopen!

Artist Impression Van De Titaan In De Binckhorst.

De gemeente wil bedrijfsverzamelgebouw De Titaan aan de Saturnusstraat verkopen. De oplevering van het pand, dat ruimte biedt aan zeventig bedrijven, is gepland in juli 2022. 

DEN HAAG – Het stadsbestuur maakte onlangs bekend dat het bedrijfsverzamelgebouw De Titaan aan de Saturnusstraat (Binckhorst) wil verkopen. Het in eigendom hebben van dit type vastgoed voor de gemeente is ‘geen doel op zich’. Al eerder werden er gemeentelijke panden verkocht. Eind vorig jaar is begonnen met de bouw van het creatieve bedrijfsverzamelgebouw De Titaan in de Binckhaven. Met de realisatie hiervan, aan de Saturnusstraat waar voorheen de Harting Bank was gevestigd, komt er ruim elfduizend vierkante meter verhuurbare ruimte bij in de Binckhorst. Er is straks ruimte voor circa zeventig bedrijven en ongeveer 350 arbeidsplaatsen. De oplevering is gepland in juli 2022.

Stadswarmte

De Titaan wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG): er is geen gasaansluiting, want het wordt aangesloten op het stadswarmtenetwerk en krijgt zonnepanelen op het dak. Het energieverbruik komt grotendeels uit hernieuwbare energie en kan ook worden benut door omliggende bedrijven en/of een energiecorporatie. Aan en om het gebouw wordt groen toegevoegd met zitgelegenheden aan het water.

Doorgroeiers

Gelegen tegenover het al bestaande bedrijfsverzamelgebouw de Caballero Fabriek, versterkt De Titaan het vestigingsklimaat in het gebied en het komt tegemoet aan de behoefte aan meer bedrijfsruimte. Doorgroeiers uit het gebied kunnen een plek krijgen in de grotere, hoogwaardige kantoorruimten. Starters hebben plek in de kleinere units. Voor maakbedrijven is bedrijfsruimte in de kelder. De naam Titaan verwijst naar de Griekse mythologie, de hemelbestormers.

(Foto: Architecetenbureau Braaksma & Roos)

Lees ook:

Buurttuin met eetbare planten

Back To Top
Zoeken