skip to Main Content

Kandidaat-Kamerleden in Zuidoost de straat op

Op 15, 16 En 17 Maart Kun Jij Kiezen Wie Er In De Tweede Kamer Komt.

Kandidaat-Kamerleden uit het stadsdeel willen een hogere opkomst in Zuidoost voor de Tweede Kamerverkiezingen! Zij gaan om die reden de straat op.

ZUIDOOST – Kandidaat-Kamerleden uit stadsdeel Zuidoost houden voor de verkiezingen op 15,16 en 17 maart een actie om mensen aan te zetten tot stemmen! Zij gaan flyers uitdelen en met een Canta door de buurten rijden om met een megafoon op te roepen tot stemmen. Dit wordt gedaan omdat de opkomst in Zuidoost doorgaans erg vrij laag is. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 kwamen nog geen veertigduizend bewoners naar de stembus, terwijl er zestigduizend mochten stemmen. Sara Murawski, zelf kandidaat-Kamerlid en één van de initiatiefnemers, denkt dat mensen in Zuidoost niet stemmen omdat ze teleurgesteld zijn in de politiek. Volgens haar is dit ook niet zo gek. Murawski zegt dat mensen in Zuidoost de afgelopen tien jaar hun situatie alleen maar hebben zien verslechteren: ,,Als je 24/7 alleen maar aan het overleven bent, verlies je je vertrouwen in de politiek”. Tóch vind zij stemmen enorm belangrijk. ,, Politiek gaat eigenlijk over alles: hoe we onze arbeidsmarkt, de zorg of het onderwijs inrichten, wat er moet gebeuren om armoede en kansenongelijkheid aan te pakken en hoe we onze planeet leefbaar houden.”

Uit de eigen buurt

Er is voor bewoners van het stadsdeel overigens genoeg te kiezen als zij iemand uit Zuidoost naar Den Haag willen sturen. Naast Murawski staan ook Simion Blom en Vayhista Miskin op de kieslijst. Ieder voor een andere partij. Toch blijft de keuze voor een partij of persoon altijd lastig. Murawski raadt mensen aan stemwijzers in te vullen en goed naar de campagnes te kijken, die veelal op de sociale media plaatshebben.  Stemmen kan op de verkiezingsdagen tussen 07.30 en 21.00 uur in één van 26 stemlocaties in Zuidoost. Ook kan je iemand anders voor je laten stemmen en kunnen zeventigplussers per brief stemmen.

(Foto: Flickr / Patrick Rasenberg)
Back To Top
Zoeken