skip to Main Content

Crowdfunding na inbraak ‘t Brinkie

Crowdfunding Na Inbraak ‘t Brinkie

Kapotte muren en glas in de schapenweide was het gevolg van een inbraak bij Kinderboerderij ’t Brinkie. Om de schade te dekken en toekomstige vernielingen te voorkomen is een crowdfunding gestart.

ZUIDOOST – Een drama voor Kinderboerderij ’t Brinkie. In de coronaperiode, wanneer de inkomsten al drastisch minder zijn dan normaal, is er ook nog eens ingebroken. De inbrekers gingen op zeer aparte wijze te werk. Zij probeerden eerst door de muur van het hoofdgebouw heen te breken. Toen dat niet lukte, besloten ze het raam kapot te slaan. Zij namen een laptop mee. Voor de kinderboerderij is dat niet het ergste. Het grootste probleem is dat de reparaties veel gaan kosten: ,,Dit is voor ons niet te betalen”, vertelde Evelien Kuiper, medewerker van de kinderboerderij, tegen AT5. Als gevolg van de inbraak is een crowdfundingsactie gestart. Met deze actie hoopt de kinderboerderij €15.000 op te halen.

Hufterproof materiaal

Met het opgehaalde geld moet de schade niet alleen gedekt worden, ook wil de kinderboerderij toekomstige vernielingen voorkomen. ‘Door eerdere inbraken was er al veel schade aan het gebouw. Daardoor spaarden we alvast voor toekomstige vernieuwing. Nu, na de zoveelste vernieling, kunnen we niet langer wachten. De wanden van het gebouw moeten hoognodig vernieuwd worden met hufterproof materiaal’, zo meldt ‘t Brinkie. Ook wordt er nagedacht over camerabeveiliging. Deze beveiliging is ook nodig voor de veiligheid van de dieren. Tijdens de inbraak was er namelijk glas stukgegooid in de wei van de schapen. Na twee dagen was er met de crowdfundingsactie al €400 opgehaald. De actie is te vinden op: http://bit.ly/CrowdfundingBrinkie.

(Foto: Flickr / Piet en Anneke Admiraal)
Back To Top
×Close search
Zoeken