skip to Main Content

Kantoorpand Laanderpoort aan de Bijlmerdreef

Op De Bijlmerdreef Komt Een Nieuw Pand Met De Naam Laanderpoort. ING Wordt Hier Hoofdhuurder.

Een ambitieus kantoorproject met de naam Laanderpoort moet eind 2022 gerealiseerd worden aan de Bijlmerdreef. Naast een grote multinational zal er ook aandacht zijn voor lokale ondernemers.

ZUIDOOST – De ontwikkelingen in Zuidoost zijn niet te stoppen. Eén van de nieuwste projecten is Laanderpoort. Dit wordt een kantoorgebouw met buurtvoorzieningen aan Bijlmerdreef 98, naast het ING-kantoor. Die bank zal in dit nieuwe gebouw ook de grootste huurder zijn, maar tevens komt er flexibele kantoorruimte voor lokale ondernemers als ZZP’ers en freelancers hier terecht voor werkruimte en gemeenschappelijke kantoorvoorzieningen. Voor deze ondernemers komen (gedeelde) kantoorvoorzieningen, 175 parkeerplaatsen en een fietsenstalling beschikbaar.

Publiek toegankelijk
De ontwikkelaars hebben niet alleen aan de bedrijven gedacht. De openbare ruimte rondom het gebouw wordt publiek toegankelijk en moet aansluiting vinden op de Bijlmerdreef, die op de planning staat om te vernieuwen. Er moet hier meer groen komen waardoor het voor voetgangers aantrekkelijker wordt hier te lopen. Voor dit project is een intentieovereenkomst getekend met projectontwikkelaar NSI. Het ontwerp is naar verwachting dit voorjaar klaar. De bouw staat gepland voor eind 2022.

(Foto: Stadsarchief Amsterdam / Martin Alberts)
Back To Top
Zoeken