skip to Main Content

Hij komt, hij komt!

Sinterklaas in Tuindorp Oostzaan

Wie komt er alle jaren, heel ver uit Spanje varen? Jawel, Sinterklaas! En ook dit jaar komt hij weer met de boot naar Amsterdam-Noord, op zaterdagochtend 17 november bij de Appelweg in Tuindorp Oostzaan.

 

NOORD – Het Sinterklaascomité Tuindorp Oostzaan bestaat al sinds de jaren 50. Het huidige comité is ontstaan in 2011 en telt acht leden die op enthousiaste medewerking kunnen rekenen van pieten, verkeersbegeleiders, politie, gemeente en sponsors. In deze tijd van oplaaiende pietendiscussie heeft de enthousiaste groep van zo’n honderd vrijwilligers maar één doel: het organiseren van een geweldige dag voor kleine stadgenoten rondom de jaarlijkse Sinterklaasintocht in Amsterdam-Noord, Tuindorp Oostzaan. Steeds meer Amsterdammers komen naar deze gezellige intocht. Ook gezinnen uit de wijde omtrek weten de weg te vinden naar Appelweg. Zaterdagochtend 17 november stapt Sinterklaas rond 10.30 uur van boord op de kade bij het Avia Bodo tankstation.

 

 Pip en Pelle

Na aankomst wordt in optocht een route gelopen door Kadoelen, winkelcentrum Molenwijk (12.00 uur), het Mercuriusplein in Tuindorp Oostzaan (13.15 uur) en de Bongerd. De optocht eindigt rond 14.30 uur op het Zonneplein waar een leuke verrassing wacht in het Zonnehuis. Vooral voor fans van het TV-duo Pip en Pelle kan deze middag niet meer stuk. Het hele feest duurt tot 16.00 uur. Dan is Sinterklaas moe en wil hij een tukje doen. Alle kinderen mogen die avond voor het eerst hun schoentje zetten.

 

Back To Top
Zoeken