skip to Main Content

North Stars genomineerd voor Amsterdamse Pluim

Honkbalvereniging North Stars uit Noord is een van de laatste drie kanshebbers voor de Amsterdamse Pluim 2018. Het is de prijs voor de ‘beste aangepaste sportactiviteit’ in Amsterdam.

 

NOORD –  De Amsterdamse Pluim is een prijs voor sportorganisaties en sportverenigingen die zich speciaal onderscheiden met een sportaanbod voor mensen met een beperking. De afgelopen maanden zijn de kandidaten voor de Amsterdamse Pluim bezocht op locatie. Dat waren: zwemvereniging Het Y, roeivereniging Willem 3, korfbalvereniging Blauw-Wit, atletiekvereniging Phanos, de Prins Willem Alexander Manege, Cormeta Amsterdam, honk – en softbalvereniging North Stars en tennisclub IJsbaanpad. Aan de hand van deze ervaringen zijn er verslagen geschreven. Een speciale projectgroep nam alle verslagen onder de loep. In deze projectgroep zijn Cliëntenbelang Amsterdam, Longfonds, Stichting de Omslag, Reade, Meer Bewegen Voor Ouderen, Fonds Gehandicaptensport en de gemeente Amsterdam vertegenwoordigd. Zij hebben de top 3 vastgesteld. In de race voor de Amsterdamse Pluim 2018 zijn nu nog de Prins Willem-Alexander Manege, Roeivereniging Willem 3 en honk – en softbalvereniging North Stars uit Amsterdam Noord.

 

Reguliere competitie
North Stars heeft twee G-teams die meedoen aan een landelijke competitie. De vereniging vindt G-honkbal uitermate geschikt voor mensen met een beperking. Het is een teamsport waar bijna geen fysiek contact bij komt kijken. Op de dode spelmomenten is het gemakkelijk om de gedachten van een speler weer bij het spelmoment te krijgen. Ook laat North Stars G-spelers doorstromen naar teams in de reguliere competitie waar zij inmiddels volledig zijn opgenomen in de teams.

Amsterdammers kunnen stemmen op hun favoriet. Dat kan via topsport.amsterdam.nl. Voordat er gestemd kan worden op de Pluim, wordt gevraagd te stemmen op de andere categorieën, zoals Sportvrouw en Sportman van het jaar. Dus houd even vol om je stem uit te brengen op North Stars.

 

Back To Top
Zoeken