skip to Main Content

Hier krijgen honden de vrijheid in Zuidoost 

Hier Krijgen honden de Vrijheid in Zuidoost 

Recreatiegebieden in en dichtbij Zuidoost zijn in trek bij baasjes van honden. Tot half oktober zijn er echter minder plekken waar ze hun viervoeter mogen loslaten. 

ZUIDOOST – Ouderkerkerplas, Gaasperplas en de Hoge Dijk zijn populaire recreatiegebieden voor wandelingen met honden. Vanaf nu tot en met 15 oktober is het hier drukker dan normaal en zijn de stranden met de grasweides verboden voor honden. Groengebied Amstelland heeft zes gebieden ingericht waar honden mogen loslopen in deze periode. Buiten deze losloopgebieden geldt de aanlijnplicht, tenzij anders aangegeven op de borden. Recreatiegebied Gaaspersplas is een van de meest geliefde wandelgebieden. Aan de westoever van de plas mogen honden loslopen. Voor honden die graag zwemmen is het speciaal aangewezen hondenstrandje ideaal. Recreatiegebied De Hoge Dijk heeft twee speelplaatsen waar de hond kan springen en zwemmen in het water. Bij een wandeling in de Diemerpolder kun je genieten van het weidse uitzicht en kan je hond vrij spelen in een speciaal aangewezen losloopgebied 

Groene oase
Via bruggetjes kom je op het vierde gebied waar honden los mogen spelen: de eilanden in de Ouderkerkerplas. Recreatiegebied Middelpolder, vlak bij de Amstel, is een ander fijn gebied voor honden; deze groene oase aan de rand van de stad heeft twee grote velden waar honden los mogen lopen. Langs de Amstel ligt recreatiegebied Over-Amstel. Het zesde losloopgebied ligt direct naast de parkeerplaats: een groenstrook waar honden los mogen struinen door het gras en tussen de bomen. Meer info: groengebied-amstelland.nl.

Back To Top
×Close search
Zoeken