skip to Main Content

Nieuwe plek voor Kwaku Zomerfestival?

Er is een voorstel om het Kwaku Zomerfestival te verplaatsen naar de parkeerplaatsen achter de Johan Cruijff Arena. Festivalgangers lijken niet heel enthousiast.

ZUIDOOST – Stadsdeelcommissie Zuidoost vindt dat Kwaku ‘zwaar drukt’ op het leefmilieu van het stadsdeel, die laat weten: de tienduizend auto’s en het gebruik van dertigduizend liter diesel voor de energievoorziening vergen veel van het incasseringsvermogen van de bewoner. Volgens het comité kiezen bewoners ervoor ‘om buiten Amsterdam Zuidoost te vertoeven vanwege geluidsoverlast’. Daarnaast is het zo dat er in 2020 huizen zullen worden gebouwd rond de locatie van Kwaku, het Mandelapark, en ‘is het onduidelijk hoe de aanwezigheid van Kwaku zich tot het woongenoot van de toekomstige bewoners verhoudt’. Dit alles staat in het advies van deze commissie, d.d. 28 maart 2019, aan het dagelijks bestuur van het Stadsdeel. Op grond van hun kritiek komen de commissieleden met enkele voorstellen. Zo adviseren ze om te onderzoeken of Kwaku kan worden verplaatst naar een andere locatie ‘bijvoorbeeld P6’.

Vibe

Dit voorstel was voor Zuidoost TV de aanleiding om de straat op te gaan en enkele buurtbewoners te vragen hoe zij het zouden vinden als Kwaku naar de parkeerplaatsen achter de Johan Cruijff Arena gaat. De meesten vinden het niets; ze zijn gewend aan deze plek. ,,Gewoon hier blijven en weer gratis worden.” Een bewoner ziet parkeervoordelen, maar wil wel dat ‘de vibe’ hetzelfde blijft.

Back To Top
Zoeken