skip to Main Content

Vrijheid in multicultureel perspectief   

In Zuidoost nemen we vrijheid niet voor lief. Zo eren we mensen die in Suriname, Nederlands-Indië en het Caribisch gebied voor dit kostbare goed hebben gevochten.  

ZUIDOOST – Het 4 en Mei Comité Amsterdam-Zuidoost organiseert ook dit jaar weer de traditionele Vrijheidslunch en de Maduro-lezingDit jaar geeft professor Joep Leerssen, hoogleraar Europese Studies aan de UvA, van 12.00 tot 12.30 uur deze lezing over verzetsstrijders in de WestDaarna is er een preview van de documentaire over Anton de Kom en gaan toneelgezelschap Sir Duke in op het toneelstuk dat zij later met de toneelspelers van Orkater zullen opvoeren: Hatta & De Kom. De Vrijheidslunch begint om 13.00 uur. Net als andere activiteiten op die dag vindt ook dat etentje plaats in het Bijlmer Parktheater. Vanwege het beperkte aantal plaatsen voor de lezing en lunch moet je je vooraf aanmelden via 4en5mei.zuidoost@gmail.com 

Zelfstandigheid
De voorstelling Hatta & De Kom begint om 15.00 uur (€16 per ticket). In dit stuk komen de vergeten verhalen van twee overzeese verzetsstrijders tot leven. Het publiek wordt meegevoerd naar het vooroorlogse koloniale Holland, waar de Surinaamse De Kom en de Indonesische Hatta streden voor de zelfstandigheid van hun land en elkaar in Nederland ontmoetten.  

Back To Top
Zoeken