skip to Main Content

Het verhaal van Slotervaart

Theatergroep Dood Paard vertelt aan de hand van de bewogen geschiedenis van het Slotervaartziekenhuis hoe idealen verworden tot ontluisterend cynisme. De titel: The Tragedy of Slaughtervaart.

NIEUW-WEST – Dood Paard speelt van 6 tot en met 24 november de voorstelling The Tragedy of Slaughtervaart in broedplaats LELY aan de Schipluidenlaan 12, vlakbij station Lelylaan. Het is een Shakespeareaanse tragedie over de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf. Het stuk vertelt het verhaal van een volksziekenhuis: open en een toonbeeld van het vooruitgangsdenken. Efficiency had er geen prioriteit. Daarna kwam het ziekenhuis in handen van zakenmensen. Zakelijk instinct, grote woorden en een flinke hoeveelheid geld bleken echter niet toereikend om er een succes te maken. Na veel chicanes en gedoe kwam het Slotervaartziekenhuis in een vrije val terecht. De theatergroep wil aan de hand van dit voorbeeld een breder verhaal vertellen, namelijk dat van kwetsbare idealen in een harde wereld.

Cynisme
The Tragedy of Slaughtervaart is een verhaal over het hardnekkige vertrouwen dat dingen ánders kunnen dan ze meestal gaan. Het is het verhaal van ‘de verblinding’ die ervoor zorgt dat we goede bedoelingen uit het oog verliezen en er ontluisterend cynisme voor terug krijgen. De voorstelling wordt gemaakt in samenwerking met de Meervaart en Frascati. Kaartjes zijn te koop bij deze theaters.,

Back To Top
Zoeken